spandoek afbeelding

De ultraveilige Blade Battery van BYD

Dankzij onze nieuwe en innovatieve Blade Battery kunnen hogere niveaus van veiligheid en prestaties worden gegarandeerd.

spandoek afbeelding

Blade Battery

Ultraveilige bladbatterij van BYD is al meer dan 27 jaar een pioniersnaam in de batterij-industrie. Onze nieuwste, baanbrekende, ultraveilige bladbatterij heeft een reeks extreme tests onder strenge omstandigheden doorstaan en is daardoor een van de veiligste batterijen ter wereld.

spandoek afbeelding

Verbeterde Veiligheid

De grondstof, lithiumijzerfosfaat, heeft een aantal gunstige eigenschappen: langzame warmteontwikkeling, geringe warmteafgifte en geen vrijkomende zuurstof. De unieke, platte, rechthoekige vorm verbetert ook de koelingsefficiëntie en de voorverwarmingsprestaties. De Blade Battery heeft veilig de nagelpenetratietest doorstaan zonder vuur of rook te produceren.

spandoek afbeelding

Nagelpenetratietest

De nagelpenetratietest wordt beschouwd als één van de meest rigoureuze manieren om het thermisch op hol slaan van batterijen te testen. Het doel is een interne kortsluiting van de batterij te simuleren. Deze wordt meestal veroorzaakt door scherpe metalen voorwerpen die bij een ernstig verkeersongeval van buitenaf de batterij doorboren. De Blade Battery heeft de nagelpenetratietest doorstaan zonder rook of vuur te produceren. De oppervlaktetemperatuur van de batterij kwam niet hoger dan 30°C tot 60°C.

 

spandoek afbeelding

Verhoogde Sterkte

Elke cel, die matrixgewijs in één pakket is opgesteld, dient als een structurele balk om de kracht te weerstaan. De aluminium honingraatstructuur met uiterst sterke panelen aan de boven- en onderkant van het pakket verhoogt de stijfheid in verticale richting aanzienlijk. Het is dit revolutionaire ontwerp dat de Blade Battery zo sterk maakt.

Verhoogde Actieradius

Vergeleken met de traditionele batterijpakketten is de ruimtebenutting van de Blade Battery met meer dan 50% toegenomen, wat voor een grotere energiedichtheid en actieradius zorgt.

Verlengde Levensduur

De Blade Battery heeft een langere levensduur met meer dan 5000 oplaad- en ontlaadcycli.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste informatie over ontwikkelingen, evenementen en nieuwe modellen van BYD
Voornaam*
Achternaam *
E-mail*