BYD Tang - Meer informatie over het model | Byd België

Een harmonie van stijl en efficiëntie

Chinese draken symboliseren sterke en voorspoedige krachten en vormden de basis van de inspiratie van Wolfgang Egger, de hoofdontwerper van BYD. Hij leidde een designteam van wereldklasse om deze eigenschappen in het design van de BYD Tang te integreren, waarbij superieur vakmanschap, dynamiek en een gestroomlijnde vorm samenvloeien in een samenhangend en indrukwekkend design.

BYD Tang - Meer informatie over het model | Byd België
BYD Tang - Meer informatie over het model | Byd België

*Note: 1,655L behind the front row seats, 940L behind the second row and 235L behind the back row. Cargo and load capacity are limited by weight and weight distribution.

Kom meer te weten

BYD Tang

Een rijdend theater

Autorijden moet een zintuiglijke ervaring zijn. Om u in de juiste stemming te brengen, is de BYD Tang uitgerust met een 31-kleurige sfeerverlichting die doorloopt in het hele interieur. Het high-end geluidssysteem omvat 12 luidsprekers met DIRAC Live® technologie, die garant staan voor een zuiver, natuurlijk geluid dat zelfs kritische muziekliefhebbers zal behagen.

BYD Tang
BYD Tang - Meer informatie over het model | Byd België

BYD Heart, de energiecentrale

Dankzij de innovatieve middenconsole met pulserend licht kunt u in enkele luttele seconden eenvoudig schakelen tussen alle verschillende functies en standen.

Eén stuurwiel, volledig verbonden

De bestuurder kan zich volledig op het autorijden concentreren met alle bediening binnen handbereik, terwijl alle displayinformatie zich overzichtelijk binnen gezichtsveld bevindt.

BYD Tang - Meer informatie over het model | Byd België

Ultraveilige bladbatterij van BYD

BYD is al meer dan 27 jaar een pioniersnaam in de batterij-industrie. Onze nieuwste, baanbrekende, uiterst veilige bladbatterij heeft een reeks extreme tests onder strenge omstandigheden doorstaan en is daarmee een van de veiligste batterijen ter wereld.

Kom meer te weten

Verbeterde veiligheid

De grondstof, lithiumijzerfosfaat, heeft een aantal gunstige eigenschappen: langzame warmteontwikkeling, lage warmteafgifte en geen zuurstofafgifte. De unieke platte rechthoekige vorm verbetert ook de koelefficiëntie en voorverwarmprestaties. Blade Battery heeft de spijkerpenetratietest veilig doorstaan ​​zonder vuur of rook te produceren.

Nagel penetratietest

De spijkerpenetratietest wordt beschouwd als een van de meest rigoureuze manieren om de thermische runaway van batterijen te testen. Het doel is om een ​​interne kortsluiting van de batterij te simuleren. Dit wordt meestal veroorzaakt door uitwendige scherpe metalen voorwerpen die de batterij binnendringen bij een ernstig verkeersongeval. De bladbatterij heeft de spijkerpenetratietest doorstaan, zonder rook of vuur te produceren. De oppervlaktetemperatuur bereikte slechts 30 tot 60°C.

Geoptimaliseerde sterkte

Gerangschikt in een reeks in één pakket, dient elke cel als een structurele balk om de kracht te helpen weerstaan. De aluminium honingraatachtige structuur, met zeer sterke panelen aan de boven- en onderkant van de rugzak, verbetert de stijfheid in verticale richting aanzienlijk. Het is dit revolutionaire ontwerp dat de mesaccu een optimale kracht geeft.

Groter bereik

Het ruimtegebruik van de bladbatterij is met meer dan 50% toegenomen in vergelijking met de traditionele batterijpakketten, wat zorgt voor een verbeterde energiedichtheid en een groter bereik.

Langere levensduur

Blade Battery heeft een lange levensduur van de batterij met meer dan 5000 laad- en ontlaadcycli.

Een rijdend theater

Rijden moet een zintuiglijke ervaring zijn. Om bij uw stemming te passen, is de TANG uitgerust met 31-kleuren sfeerverlichting in het hele interieur. Een hoogwaardig geluidssysteem met 12 luidsprekers en DIRAC Live®-functie zorgt voor een ongerept, natuurlijk geluid dat aan al uw luisterbehoeften voldoet. Voor bestuurder en passagiers biedt de TANG een ware theaterervaring.

Hoogwaardig remsysteem

De BYD Tang is standaard uitgerust met het innovatieve Bosch IPB-systeem en high performance Brembo-remklauwen, die bijdragen aan een soepele remervaring en een remweg van 36 meter van 100 km/u tot stilstand.

Een chassis op racewagen niveau

Ontwikkeld met behulp van Duits vakmanschap, is de BYD Tang voorzien van een onafhankelijke voor- en achterwielophanging die vervaardigd is uit 100% aluminium dat snel reageert, hoge prestaties levert en met lager gewicht. Het chassis staat garant voor onafgebroken comfort, stabiliteit en soepelheid – ongeacht de rijsnelheid.

*Note: Available soon after OTA (Over The Air) updates

Specificaties van de Tang

Actieradius

528 km (WLTP Stad)

86,4 kWh (nominaal)

Batterij

23.8 kWh/100km

Gecombineerd verbruik

400 km (WLTP Gecombineerd)

Actieradius

4,6 s (0-100 km/u)

Acceleratie

22 inch

Wielen

380 kW

Piekvermogen

0 g/km

CO2-uitstoot

30 minuten (30% → 80%)

Snelladen

36 m (100-0 km/u)

Remweg

235/940/1655 (liter)

Laadruimte

*Opmerking: De werkelijke elektrische actieradius en het stroomverbruik kunnen afhangen van de individuele gebruiker, rijstijl, voertuigsnelheid, omgevingsomstandigheden buitentemperatuur, routeprofiel en andere redenen. Dit betekent dat de werkelijke cijfers enigszins kunnen afwijken van de testcijfers. Daarnaast kan ook het gebruik van hulpsystemen zoals airconditioning of stoelverwarming van invloed zijn op de werkelijke cijfers.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste informatie over ontwikkelingen, evenementen en nieuwe modellen van BYD.
Voornaam*
Achternaam *
E-mail*