BYD Tang - Meer informatie over het model | Byd België

Een harmonie van stijl en efficiëntie

Chinese draken symboliseren sterke en voorspoedige krachten en vormden de basis van de inspiratie van Wolfgang Egger, de hoofdontwerper van BYD. Hij leidde een designteam van wereldklasse om deze eigenschappen in het design van de BYD Tang te integreren, waarbij superieur vakmanschap, dynamiek en een gestroomlijnde vorm samenvloeien in een samenhangend en indrukwekkend design.

BYD Tang - Meer informatie over het model | Byd België
BYD Tang - Meer informatie over het model | Byd België

*1.655L achter de voorste stoelen, 940L achter de tweede rij en 235L achter de laatste rij. Cargo en laadcapaciteit kunnen verschillen door het gewicht en hoe je deze verdeelt.

Kom meer te weten

BYD Tang

Een rijdend theater

Autorijden moet een zintuiglijke ervaring zijn. Om u in de juiste stemming te brengen, is de BYD Tang uitgerust met een 31-kleurige sfeerverlichting die doorloopt in het hele interieur. Het high-end geluidssysteem omvat 12 luidsprekers met DIRAC Live® technologie, die garant staan voor een zuiver, natuurlijk geluid dat zelfs kritische muziekliefhebbers zal behagen.

BYD Tang
BYD Tang - Meer informatie over het model | Byd België

BYD Heart, de energiecentrale

Dankzij de innovatieve middenconsole met pulserend licht kunt u in enkele luttele seconden eenvoudig schakelen tussen alle verschillende functies en standen.

Volledig verbonden via het stuurwiel

De bestuurder kan zich volledig op het autorijden concentreren met alle bediening binnen handbereik. De displayinformatie zich overzichtelijk binnen gezichtsveld bevindt.

BYD Tang - Meer informatie over het model | Byd België

Ultraveilige Blade Battery van BYD

BYD is al meer dan 27 jaar een pioniersnaam in de batterij-industrie. Onze nieuwste, baanbrekende, uiterst veilige bladbatterij heeft een reeks extreme tests onder strenge omstandigheden doorstaan en is daarmee een van de veiligste batterijen ter wereld.

Kom meer te weten

Verbeterde veiligheid

De grondstof, lithiumijzerfosfaat, heeft een aantal gunstige eigenschappen: langzame warmteontwikkeling, lage warmteafgifte en geen zuurstofafgifte. De unieke platte rechthoekige vorm verbetert ook de koelefficiëntie en voorverwarmprestaties. Blade Battery heeft de spijkerpenetratietest veilig doorstaan ​​zonder vuur of rook te produceren.

Nagel penetratietest

De spijkerpenetratietest wordt beschouwd als een van de meest rigoureuze manieren om de thermische runaway van batterijen te testen. Het doel is om een ​​interne kortsluiting van de batterij te simuleren. Dit wordt meestal veroorzaakt door uitwendige scherpe metalen voorwerpen die de batterij binnendringen bij een ernstig verkeersongeval. De bladbatterij heeft de spijkerpenetratietest doorstaan, zonder rook of vuur te produceren. De oppervlaktetemperatuur bereikte slechts 30 tot 60°C.

Geoptimaliseerde sterkte

Gerangschikt in een reeks in één pakket, dient elke cel als een structurele balk om de kracht te helpen weerstaan. De aluminium honingraatachtige structuur, met zeer sterke panelen aan de boven- en onderkant van de rugzak, verbetert de stijfheid in verticale richting aanzienlijk. Het is dit revolutionaire ontwerp dat de mesaccu een optimale kracht geeft.

Groter bereik

Het ruimtegebruik van de bladbatterij is met meer dan 50% toegenomen in vergelijking met de traditionele batterijpakketten, wat zorgt voor een verbeterde energiedichtheid en een groter bereik.

Langere levensduur

Blade Battery heeft een lange levensduur van de batterij met meer dan 5000 laad- en ontlaadcycli.

Een rijdend theater

De nieuwe BYD TANG biedt topprestaties en efficiëntie met een krachtige en compacte dubbele elektromotor en een innovatieve Blade Battery, voor een gecombineerd systeemvermogen van 380 kW (517 pk). De geavanceerde aandrijftechnologie zorgt voor fluisterstille werking, wat resulteert in rustige en serene rijomstandigheden. De hoge koppel en de inherente structurele integriteit van de wagen zorgen voor een maximaal trekvermogen van 1500 kg.

Hoogwaardig remsysteem

De BYD Tang is standaard uitgerust met het innovatieve Bosch IPB-systeem en high performance Brembo-remklauwen, die bijdragen aan een soepele remervaring en een remweg van 36 meter van 100 km/u tot stilstand.

Een chassis op racewagen niveau

Ontwikkeld met behulp van Duits vakmanschap, is de BYD Tang voorzien van een onafhankelijke voor- en achterwielophanging die vervaardigd is uit 100% aluminium dat snel reageert, hoge prestaties levert en met lager gewicht. Het chassis staat garant voor onafgebroken comfort, stabiliteit en soepelheid – ongeacht de rijsnelheid.

*Note: Available soon after OTA (Over The Air) updates

Specificaties van de Tang

Vierwielaandrijving

TANG

Acceleratie (0-100km/u s)

4.9

Gecombineerd verbruik

23.8 kWh/100km

Aandrijflijn

Vierwielaandrijving

Wielen (inch)

21"

Topsnelheid

190

Rijbereik (km)*

530 (WLTP gecombineerd)

CO2-uitstoot

0 g/km

Vermogen

380

Cargo (L)

530/630

Battery Type

Blade Battery

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste informatie over ontwikkelingen, evenementen en nieuwe modellen van BYD
Voornaam*
Achternaam *
E-mail*