BYD België Blog
Kosten van elektrisch rijden

Steeds meer elektrische auto’s en laadpalen kleuren de straten in België. Maar met welke kosten moet je eigenlijk rekening houden bij het overwegen van een elektrische wagen? Is elektrisch rijden wel écht voordeliger dan rijden met een diesel of benzine wagen? Wij sommen de kosten voor je op in dit artikel!

Elektrisch rijden

Is elektrisch rijden de toekomst? Door de verschillende voordelen dat elektrisch rijden met zich meebrengt, is voor velen het antwoord hierop “ja!”. Het meest bekende voordeel is dat elektrische auto's geen uitlaatgassen produceren en daarom veel milieuvriendelijker zijn dan benzine of diesel. Hierdoor dragen ze bij aan een beter leefklimaat en aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

Subsidie voor elektrisch rijden in België in 2023

Twijfel je nog om over te schakelen naar elektrisch rijden? Misschien kan een fiscaal duwtje in de rug je wel overtuigen. Om deze groenere manier van vervoer te stimuleren, voorziet de overheid enkele mooie fiscale voordelen. Ontdek hieronder op welke subsidies en voordelen je recht hebt bij de aankoop van een elektrische auto.

Zakelijk elektrisch rijden: alles dat je moet weten

Het aantal kilometers dat de gemiddelde belg op een jaar aflegt, kan tellen! Maar al deze zakelijke kilometers veroorzaken wel een aanzienlijke CO2-uitstoot. Om de schade van de uitlaatgassen in te perken, stimuleert de Belgische overheid daarom een versnelde elektrificatie van de wagenparken. Wat niet enkel goed is voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Ben jij een werknemer (met bedrijfswagen), fleet manager of bedrijfsleider? In dit artikel sommen we jouw voordelen van een elektrische bedrijfswagen op!

BYD News

Neem deel aan de wedstrijd van BYD-Yuzzu

Neem deel aan de wedstrijd van BYD-Yuzzu

De BYD ATTO 3 is de VAB elektrische Gezinswagen van 2023

De BYD ATTO 3 is de VAB elektrische Gezinswagen van 2023

BYD ATTO 3 scoort vijf sterren in Euro NCAP-veiligheidsproeven

BYD ATTO 3 scoort vijf sterren in Euro NCAP-veiligheidsproeven

LAUNCH BYD BELUX

LAUNCH BYD BELUX

BYD heeft de deuren geopend in Zaventem 06/10/22

BYD heeft de deuren geopend in Zaventem 06/10/22

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste informatie over ontwikkelingen, evenementen en nieuwe modellen van BYD.
Voornaam*
Achternaam *
E-mail*
Door uw gegevens aan ons te verstrekken, stemt u in met de ontvangst van de BYD-newsletter van Inchcape Retail Belgium en bevestigt u onze privacyverklaring gelezen en aanvaard te hebben. U kunt zich op elk moment afmelden door een e-mail te sturen naar privacy@bydauto.be of direct op de afmeldingslink aan het einde van elke newsletter te klikken.